Wie zijn wij ?


 DSC9228

Wij zijn Wim en Geerte, al meer dan 10 jaar gelukkig getrouwd met 3 fantastische zonen. 

Ik had het geluk om in mijn kindertijd al kennis te mogen maken met de kortharige vizsla. 

Jaren later leerde ik Wim kennen, hij werd niet enkel verliefd op mij, maar ook op ‘de vizsla’ en toen we samen een hond wilden kopen waren we er dan ook snel uit welk ras het zou worden. We kochten onze eerste reu ‘Gor’ in Hongarije. Hij groeide uit tot een prachtige hond die in no time Belgisch kampioen werd. We wilden met deze mooie reu graag kweken en kochten er in Hongarije een eerste teefje bij : ‘Aura’.

Helaas werd al vrij snel duidelijk dat Gor niet vruchtbaar was. Jammer genoeg konden we geen beroep doen op onze eigen ‘dekreu’ en luwde het idee van een kennel.

In onze zoektocht naar een geschikte dekreu voor Aura kwamen we terecht in Nederland bij de Vadáspajtás kennel. Daar vonden we opnieuw het enthousiasme om een kennel op te richten.

Onze honden zijn huisgenoten, zij maken deel uit van ons gezin. We werken graag met hen en hebben graag dat ze ook gehoorzaam zijn. Elk van hen maakte de gehoorzaamheidscursus af. 

Onze doelstelling ligt in het fokken van een rustige, gezonde en mooie vizsla, met passie voor jacht. We willen onze pups grootbrengen in een huiselijke sfeer, gewend aan kinderen. We willen, samen met de toekomstige eigenaars en aan de hand van een gesprek, inschatten welke pup bij welk gezin past. Een vizsla is een actieve hond die zeker zijn dagelijkse dosis beweging en prikkels nodig heeft !!