Nieuws

14 maart 2016 :
Ons P nest is geboren. 10 flinke pups zagen het levenslicht. 5 reutjes en 5 teefjes. Mama Hylaea levert prachtig werk. Vader van het nest is onze dekreu Apostol of Skyrocket. 

 

Augustus 2015 :
Vreselijk nieuws, onze grote schat Aura is overleden ten gevolge van lymfeklierkanker. We zijn zo blij dat we haar toch steeds zullen meedragen in onze kennelnaam. 

 

16 september 2014 : 

Heel veel goed nieuws ivm de honden de laatste dagen : de uitslag van de heupdysplasie van Hylaea is binnen : A ! Verder is ze vanaf dit moment Belgisch jeugdkampioen én Rio behaalde op de Belgische vizsladag in Kruishoutem de CAC en best of breed... 

 

24 augustus 2014 : 
Koppel lopen gaat Rio en Hylaea goed af : vandaag behaalden we de 2de plaats bij de koppels. Geweldig ze samen bezig te zien ! 

 

16 augustus 2014 :

Wij hebben momenteel een nestje van 5 teefjes en 5 reuen... Het wordt een hele klus voor Aura én voor ons om hieraan te beginnen... Handen uit de mouwen ;) Foto's zijn terug te vinden onder de rubriek 'pups N - nest'.

 

19 juli 2014 :

Rio en Hylaea liepen vandaag de eerstste keer in koppel op de golden dog trophy show in Luik en dat werd al meteen beloond met een derde podiumplaats. 'T was puffen en zweten maar we hebben er alweer een beker  en een ervaring bij...

 

15 juli 2014 :

Het is bevestigd met een echo : Aura verwacht pups... Alles ziet er goed uit, nog 6 weken afwachten.. 

 

18 juni 2014 : 

Aura en ik zijn net terug van Nederland waar we voor de dek geweest zijn. Alles verliep vlekkeloos. Puzsta deed zijn werk naar behoren ! Afwachten nu tot de eerste echo. 

 

15 juni 2014:

Gepakt en gezakt gingen we naar de vizsladag in Frankrijk waar 47 korthaar vizsla's aanwezig waren. We namen Rio en Hylaea mee en dat heeft geloond ! Hylaea behaalde een 2de uitmuntend in de jeugdklasse en Rio was beste reu in de open klasse en nam dus de CAC mee. Hij werd tweede van het ras. Geweldig resultaat... We zijn fier ! 

 

6 juni 2014 :

Aura heeft ons lang in spanning gehouden. 6 weken te laat maar vandaag is ze eindelijk loops geworden. 

 

13 april 2014 :

Vandaag krgen we het geweldige nieuws dat Rio A heupen heeft !! Beter kon het niet zijn. Vanaf nu is hij dus klaar om te dekken. Alle formaliteiten zijn in orde.

 

12 februari 2014 :

Plotst kruist een herplaatser ons pad : Apostol of skyrocket (Rio).  Hij zoekt een ander thuis aangezien zijn baasjes uit elkaar gaan. We zijn onder de indruk van deze kleine, compacte, gespierde reu en besluiten hem bij onze kennel te nemen. We maken hem in de komende tijd klaar om in te zetten als dekreu. 

 

5 november 2013 : 

Onze roedel is hier weer wat door elkaar geschud. Aangezien Arvas voor ons niet voldeed als dekreu hebben we voor hem een nieuwe thuis gezocht... en gevonden ! Greet en Luc : we zien hoe hij het bij jullie naar zijn zin heeft...Bedankt, dat spaart ons al wat zorgen en verdriet. Op dit moment beschikk en we dus niet meer over een eigen dekreu. 

 

14 september 2013 : 

Vorige week is de vizsladag in Kruishoutem doorgegaan. Er waren 3 van onze pupjes daar : Maiko, Mala en Mara. Zij deden het alle drie prima en behaalden een 'veelbelovend' (de hoogste score die ze kunnen krijgen). Mara ging zelfs met de eerste plaats lopen. Hylaea kreeg ook een prima keuringsrapport. Arvas deed het wat minder goed. Zijn lichaam is goed, toch, hij heeft een té robuust hoofd. Hij moest het doen met een 'goed'. In elk geval, het was een fijne dag en we waren blij dat we onze pupjes terug gezien hebben. 

 

5 augustus 2013 :

Arvas heeft gisteren zijn eerste show gelopen  in Leuven en behaalde daar een' zeer goed'. De commentaar van de keurmeester was positief. Hij zag Arvas  later wel mooi uitbouwen, maar hij is op dit moment nog niet helemaal juist geproporitioneerd, vandaar geen uitmuntend.  Hij gedroeg zich netjes en is klaar voor vervolg...

 

21 juli 2013 :

Arvas is de laatste week goed bezig. Hij heeft vorige week aan de overgangsproef in de hondenschool meegedaan, van de A naar de B groep en slaagde daarin met het maximum van de punten. Vandaag behaalde hij zijn' test natuurlijke jachtaanleg', ingericht door de belgische vizslaclub in Kortrijk.

 

17 juli 2013 : 

We zijn gisteren ons nieuwe teefje gaan kiezen bij de Vadászpajtás kennel in Nederland. Het was moeilijk kiezen want de drie teefjes zagen er allemaal prima uit. We kozen voor 'donkerblauw', een compact gebouwd, rustig teefje. Mevrouw is nu 4 weken oud en zal Aichmé - Hylaea noemen, Grieks voor 'scherpzinnige boshond' Haar roepnaam wordt Hylaea. Eind augustus mag ze ons vervoegen. We kijken ernaar uit... 

 

11 mei 2013 :

We hebben wat minder fijn nieuws... Nala is vorige maand voor de eerste keer loops geweest en daardoor is een hormonale stoornis aan het licht gekomen. Aangezien we niet de helft van onze honden op rust kunnen zetten hebben we de moeilijke beslissing genomen om Nala te verkopen. Zij wordt gesteriliseerd en opgevangen door een heel sympathieke man...Met spijt in het hart en een dikke brok in de keel !!

 

9 april 2013 :

Vannacht zijn onze pupjes geboren. Kort na middernacht zagen 2 reutjes en 3 teefjes het levenslicht... Aura is een geweldige moeder en doet alles zoals het hoort...

 

24 april 2013 : 

Ik heb vandaag met Nala mijn overgangsproef gedaan op de hondenschool. Van groep A naar groep B...Uitslag : 100%... af en toe stoefen mag ook eens, niet ? Verder zijn we ook van start gegaan met een cursus veldwerk in Nijlen. Ze doet het daar niet slecht...

 

7 maart 2013 : 

Gisteren zijn we naar de dierenarts gegaan om een echo te laten maken en we kwamen buiten met goed 

nieuws... Aura haar dracht is bevestigd. Er worden dus wel degelijk pups verwacht ! We merken ook dat ze stilletjes aan begint uit te zetten.

 

8 februari 2013 : 

Aura is ondertussen gedekt, we zijn naar Nederland geweest en ze is succesvol gedekt door Vadászpajtás Aëllo - Aither. Alles verliep vlot. De pups worden verwacht rond 11 april.  In maart laten we een echografie maken en volgt er een update...

 

2 februari 2013 : 

Dogshow Eindhoven meegelopen met Nala. We namen het op tegen 3 teefjes en 3 reutjes in de puppy klasse. Nala werd eerste teefje maar moest de duimen leggen tegen het bestje reutje in de strijd om de titel van 'beste puppy'. Geen erering dit keer dus maar toch wel een mooie prestatie van ons kleine meisje. 

 

25 januari 2013 :

Eindelijk !! Aura heeft haar tijd ervoor genomen maar ze is zover...Ze is vandaag loops geworden. Ze zal binnen een 12 tal dagen gedekt worden.  Verder nieuws volgt nog.

 

9 december 2012 :

We zijn met Nala naar de "Brussels dog show' geweest. Ze behaalde een 'veel belovend' en werd beste jeugdhond in de vizsla ring. Niet slecht voor haar eerste show lijkt me...

 

27 november 2012 : 

Het is nu officieel : we hebben er een reutje bij : 'Arvas Autumnus Liberi', een mooi kereltje uit een nestje in Letland. Op 26 december vlieg ik erheen om hem op te halen. Verdere info en foto's volgen nog.

 

17 september 2012 : 

Vandaag hebben we de HD (heupdysplasie) uitslag van Aura gekregen : A2, prima reslultaat dus ! Aura voldoet nu aan alle, door de belgische vizslaclub gestelde voorwaarden, om te kweken.